WikiLeaks uzvraća: Ako ne želite otkrivanje svog smeća, prekinite se ponašati kao svinje

INTERNET stranica WikiLeaks jučer je bila žrtvom cyber-napada, zbog čega je bila nedostupna, a napad se povezuje s nedavno objavljenim desecima tisuća dokumenata State Departmenta, iako još uvijek nije točno poznato tko stoji iza napada.

“WikiLeaks.org je trenutno pod hakerskim napadom”, poručila je grupa na svom Twitter profilu jučer navečer. Samo sat vremena kasnije, čitava stranica i dokumenti objavljeni na njoj bili su nedostupni. WikiLeaks je svojim korisnicima sugerirao da dokumente potraže na “zrcalnim” stranicama ili na drugom pretraživačkom servisu Cablegatesearch.net.

Objavljeni dokumenti potkopavaju američke ciljeve i sramote administraciju

Do napada je došlo nakon što se niz bivših i trenutnih američkih dužnosnika požalio da objavljeni dokumenti – kao i strah od nemogućnosti zaštite izvora – u velikoj mjeri unazađuju američku diplomaciju i stvaraju neugodnosti za Obaminu administraciju. Dužnosnici su kazali kako je prošlotjedno objavljivanje 125.00 osjetljivih dokumenata, što je puno više negoli je WikiLeaks ranije pustio u javnost, dodatno potkopalo i ugrozilo američke vanjskopolitičke ciljeve.

“SAD snažno osuđuje svako ilegalno objavljivanje povjerljivih informacija”, kazala je glasnogovornica State Departmenta Victoria Nuland. Međutim, američki državni vrh nije komentirao autentičnost dokumenata koji su procurili, već su samo konstatirali da brzina objavljivanja predstavlja dodatne komplikacije.

WikiLeaks nije ostao dužan

Iz organizacije su odmah odgovorili na kritike, i to dok je njihova službena stranica bila pod napadom.

“Drage vlade, ukoliko ne želite razotkrivanje vašeg smeća, naprosto se prestanite ponašati kao svinje”, poručili su iz WikiLeaksa preko svog Twitter profila.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/sruseni-wikileaks-uzvraca-ako-ne-zelite-otkrivanje-svog-smeca-prekinite-se-ponasati-kao-svinje/569201.aspx

Be Sociable, Share!