WikiLeaks objavil skrivnosten šifriran dokument

Spletna stran WikiLeaks je v sredo objavila šifriran dokument, katerega vsebina za zdaj ostaja skrivnost.

WikiLeaks njegove vsebine ni želel razkriti, prav tako pa ga ni mogoče odpreti brez ključa za dešifriranje. Tega bo WikiLeaks objavil “ob primernem trenutku”, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Objavo skrivnostnega dokumenta, ki obsega 571 megabitov, je WikiLeaks predtem napovedal prek družabnega omrežja Twitter, kjer so zapisali, da bodo kmalu objavili “pomembno obvestilo”.

Objava skrivnostnega dokumenta sodi v okvir objave novega svežnja več kot 130.000 ameriških diplomatskih depeš, ki jih je WikiLeaks začel objavljati minuli teden.

Tiskovna predstavnica ameriškega State Departmenta Victoria Nuland je, ne da bi potrdila avtentičnost zadnjih objavljenih dokumentov, dejala, da ZDA “ostro obsojajo vsakršno nezakonito objavljanje zaupnih informacij”, še poroča AFP.

Wikileaks je novembra lani začel objavljati na tisoče od skupno 250.000 tajnih depeš ameriškega State Departmenta, vendar jih je vse do pred dnevi objavil v manjšem številu. Tokrat jih je objavil več kot 130.000. Te se med drugim nanašajo na razmere v Iraku in Afganistanu, pa tudi na Libijo. Številne se nanašajo tudi na dvostranske odnose med Slovenijo in Hrvaško.

http://www.demokracija.si/tujina/politika/7896-wikileaks-objavil-skrivnosten-ifriran-dokument

Be Sociable, Share!