Velika Britanija: Policija uhitila pristaše WikiLeaksa

LONDON, 27. siječnja 2011. – Britanska policija uhitila je petoricu mladića nakon istrage internetskih aktivista koji su izvršili kibernetičke napade protiv skupina koje smatraju neprijateljima internetske stranice WikiLeaks.

“Ta se uhićenja odnose na nedavne DDoS napade skupine koja se nazvala Anonymous”, priopćila je londonska policija.

Internetski aktivisti prošli su mjesec proveli niz kibernetičkih napada na institucije koje smatraju neprijateljima WikiLeaksa, privremeno srušivši internetske stranice kreditnih kartica Vise i MasterCarda kao i švedske vlade.

Uhićeni mladići su u dobi su od 15 do 26 godina. (PortalOko)

Izvor: http://portaloko.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=8422&catid=133&Itemid=199

Be Sociable, Share!

One thought on “Velika Britanija: Policija uhitila pristaše WikiLeaksa

  1. Najnovije informacije kažu da je u Americi FBI našao još 40 osumnjienih za suradnju s grupom Anonymous, oduzeti su im kompjutori, podvrgnuti su ispitivanju. Neki portali ističu da su Anonymous također pomogli i “revoluciji jasmina” u Tunisu.

    Zanimljiv članak o tome kako su upali u jednu studentsku sobu u Atlanti, pretražili ladice, ormare i zaplijenili sve informatičke materijale, kameru i iPhone studentu koji se pred nekoliko mjeseci našao na chatu grupe Anonymous misleći da su to “inteligentni ljudi s kojima bi vrijedilo popričati”, a da je tek kasnije shvatio o kome se radi. Njegova dva cimera također su osumnjičena, makar su samo čuli za tu grupu i ne znaju o čemu je točno riječ.
    Student Zhiwei ‘Jack’ Chen ostao je bez svih svojih školskih materijala, a do vremena kad sazna rezultate ove istrage mogli bi proći tjedni i mjeseci. Zatražio je da mu se vrate materijali vezani za studij kako bi mogao nastaviti sa školskim aktivnostima.
    http://www.11alive.com/news/local/story.aspx?storyid=175299&catid=40
    Naravno da se nameće mišljenje kako se radi više o pokušaju zastrašivanja negoli o samoj istrazi nezakonitog djelovanja.

Comments are closed.