Ullmans hemliga grupp ska rentvå Assange

Dagensmedia.se kan avslöja att ett svenskt nätverk arbetar för att få Wikileaks-grundaren Julian Assange frikänd från anklagelserna om sexbrott. Assanges pr-representant i Sverige, Harald Ullman, är med i gruppen – som även har kontakter utomlands.

Enligt uppgifter till dagensmedia.se har ett nätverk bildats i Sverige, med målet att få Julian Assange frikänd.

Förutom Assanges svenska pr-representant Harald Ullman, vd på Ullman PR, ingår psykoanalytikern och debattören Rigmor Robért och Al Burke, som driver Nordic News Network.

Nätverket ska även ha varit i kontakt med den kände journalisten John Pilger, som vid flera tillfällen uttryckt sin övertygelse över Julian Assanges oskuld.

När dagensmedia.se kontaktar Harald Ullman om uppgifterna vill han varken bekräfta eller dementera.

– Jag har ett professionellt pr-uppdrag för Julian Assange och det är den enda kommentar jag har, säger han.

Harald Ullman ska även ha undersökt möjligheten att starta ett donationskonto för Wikileaks i Sverige. Inte heller det vill Harald Ullman kommentera.

Både Rigmor Robért och Harald Ullman ska ha deltagit på Julian Assanges 40-årsfest i somras, som hölls i hans hem i brittiska staden Norfolk, där Julian Assange satt i husarrest.

I slutet av förra veckan åkte Harald Ullman till London för att träffa Julian Assange och hans team. Wikileaks-grundarens två nyutsedda svenska advokater varit med på resan.

Julian Assange är åtalad för sexuella övergrepp mot två kvinnor i Sverige. Han har begärts utlämnad från Storbritannien och ska enligt uppgifter till dagensmedia.se komma till Sverige inom kort.

Dagensmedia.se har även sökt Rigmor Robért och och Al Burke.

http://www.dagensmedia.se/nyheter/dig/article3355593.ece

Be Sociable, Share!