Osnivač Vikiliksa proglašen za najgoreg Australijanca

Australijski časopis za muškarce Zu viklis (Zoo Weekly’s) proglasio je danas osnivača sajta Vikiliks Džulijana Asanža “najgorim Australijancem godine”, zbog objavljivanja stotina hiljada tajnih diplomatskih depeša

Asanž, rođeni Australijanac, na toj poziciji pretekao je Boga, dansku princezu Meri i premijerku Džuliju Gilard.
“Možete tu aferu posmatrati iz različitih uglova, ali činjenica je da je osnivač Vikiliksa narušio pravilo da tajna treba da ostane tajna”, piše u obrazloženju australijskog nedeljnika.
Asanž je na sajtu “uzbunjivača” Vikiliksa objavio stotine hiljada poverljivih dokumenata o ratovima u Iraku i Avganistanu, i diplomatske depeše zvaničnika američkih ambasada širom sveta.
Švedska ga je prošle godine optužila za seksualni napad na dve žene, a Asanž se trenutno nalazi u Britaniji, na uslovnoj slobodi.
Očekuje se da ročište o njegovom izručenju Švedskoj bude održano 7. ili 8. februara.
Asanž je odbacio otpužbe protiv njega, navodeći da je žrtva političkih manevara švedskih vlasti.
Zu viklis inače navodi da je u konkurenciji za neslavnu titulu “najgoreg Australijanca” bio i Bog zbog katastrofalnih poplava koje su pogodile krajem prošle i početkom ove godine Australiju.
Danska princeza Meri, rođena u Australiji, našla se na listi Zu viklisa, kako je navelo uredništvo, zbog danskog akcenta koji je sada prisutan u njenom govoru, a premijerka Gilard jer je na toj funkciji zamenila prethodnika Kevina Rada pošto je sazvala vanredne partijske izbore u njihovoj Laburističkoj partiji.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/

Be Sociable, Share!

4 thoughts on “Osnivač Vikiliksa proglašen za najgoreg Australijanca

  1. Toliko o lokal patriotizmu. A toliko me zanima kojim su genetickim testovima dosli do zakljucka da je Bog zapravo Australijanac…eto ziva nisam. 😀

  2. ma samo spominjanje Boga kao krivca za poplave je glupost. iskreno bi bilo reći da su poplave uzrokovane klimatskim poremaćajem koji su izazvale velike korporacije zbog profita ne mareći kako će njihovo djelovanje utjecati na prirodu i čovjeka.
    i sad nije kriva sječa šuma, ni topljenje ledenjaka, već Bog. netko imaginaran se naljutio i kaznio nevine ljude. uredništo je samo još jedna od karika u nizu koja zavarava ljude, iznosi neistine i manipulira sviješću. no tko pristane na takvu manipulaciju i povjeruje u to da je Bog kriv za poplave, svakako je naivan. što se mene tiče, Bog nije kriv ni za poplavu u Australiji ni za odrone u Brazilu.
    jadno. eto, morala sam reći…i isto sam još živa 😉

  3. Za one koji misle svojom glavom Džulijan Asanž je ličnost godine. Nadam se da neće popustiti pod pritiskom koji mu stvaraju. Što se tiče Boga, da li će i njega da tuže za silovanje, kad se već toliko zamerio? Mogli bi da mu sude u odsustvu. 😀

Comments are closed.