Nema dokaza o kršenju zakona u finansiranju “Vikiliksa”

Firma angažovana na istrazi finansiranja “Vikiliksa” nije pronašla nikakav dokaz da je bilo kršenja zakona, navodi se u dokumentu u koji je agencija AP imala uvid

U istrazi, sprovedenoj na zahtev kompanije “Viza” (Visa), nije pronađen nijedan dokaz da je posrednik u prebacivanju donacija “Vikiliksu”, islandska kompanija “DataSel ehf” (DataCell ehf), prekršila zakon.
Kompanija “Viza Jurop” (Visa Europe) danas je, međutim, saopštila da će nastaviti sa blokiranjem donacija “Vikiliksu” dok ne završi svoju istragu, preneo je AP.
Portparolka te kompanije Amanda Kamin nije mogla da kaže kada će njihova istraga, koja je ušla u osmu sedmicu, biti završena.
“Viza” je jedna od američkih kompanija koja je prekinula veze sa “Vikiliksom”, pošto je taj sajt počeo sa objavljivanjem poverljive američke diplomatske prepiske krajem prošle godine.
Američki zvaničnici su optužili taj sajt da je ugrozio američku nacionalnu bezbednost.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/

Be Sociable, Share!

4 thoughts on “Nema dokaza o kršenju zakona u finansiranju “Vikiliksa”

  1. O nepostojanju veze Asanza sa Meningom se vec uveliko pise u svetskim medijima, evo i lagano isplivavaju dokazi o politickim pritisku na Visu. verovatno ce doci na red i ostale kompanije koje su blokirale racune WL, ostaje im ‘silovanje’ kao slamka davljeniku. Zapravo ce ostati ogoljeno da se hipokrizija, beskrupuloznost, arogancija, terorizam, masakr i sl. na americkom engleskom kaze ‘national security’.

  2. Tako je, Mirjana. A, kad ni od “silovanja” više ništa ne bude, onda bi mogli stajati kao pokisli miševi.
    Možeš sve što hoćeš, ali ne i dokle hoćeš – očito da tu lekciju neki mozgovi nikako da svladaju.

  3. Mirjana, jel to ona “National Security” do čijeg se zvaničnog sajta dolazi kada se u adress bar browsera ukuca www. illuminati(naopačke tj. itanimulli).com? Čudni su putevi onog što je proglašen za najgoreg Australijanca godine. Mogu da optužuju za silovanje, mogu i da blokiraju donacije i račune, ali ne mogu da ućutkaju. Sloboda govora i pravo na informisanje su van njihovog domena. Ovih dana ceo svet je Wikileaks.

Comments are closed.