Milijun funta za biografiju

Svjetska slava osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea donijet će mu milijunsku zaradu. Tridesetdevetogodišnji Australac izjavio je za Sunday Times kako mu izdavačke kuće u SAD-u i Velikoj Britaniji za objavljivanje biografije nude milijun funta ili oko 1,2 miljuna eura. S američkom izdavačkom kućom Alfred A. Knopf potpisao je ugovor vrijedan 800.000 dolara, a s britanskim izdavačem Canongate ugovor od 325.000 funta.

Assange je potvrdio da mu je novac potreban kako bi se branio u slučajevima koje protiv njega vodi švedsko pravosuđe. Ne želim pisati knjigu, ali moram. Moram se braniti, a moram se izboriti i da WikiLeaks preživi, rekao je Assange koji u kućnom pritvoru u Velikoj Britaniji čeka odluku o eventualnom izručenju Švedskoj.

Internetska stranica WikiLeaks je, podsjetimo, objavila povjerljivu korespondenciju američke diplomacije. Od 28. studenog 250.000 američkih diplomatskih dokumenata pridodalo se objavljenoj masi stotina tisuća povjerljivih dokumenata američke vojske o ratu u Afganistanu i Iraku.

Iza pritiska da se otkrije sjedište VikiLeaksa te iza optužbe švedskog pravosuđa o silovanju i seksualnom uznemiravanju Assange tvrdi da stoji američka administracija.

http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=99309&tx_ttnews[backPid]=38&cHash=7fe59b6d63

Be Sociable, Share!

2 thoughts on “Milijun funta za biografiju

  1. Samo se treba pozuriti sa pisanjem da se ne pojavi netko drugi tko misli da poznaje njegovu biografiju bolje od njega samog.

  2. A, takvi su uzeli već puni zamah, samo što im to ionako neće pomoći sve dok ima dovoljno ljudi kojima je istina bitna i koji je znaju prepoznati. 😉

Comments are closed.