Izdavači izdali Assangea: Objavljuju biografiju punu grešaka, kako bi na brzinu zaradili koji dolar

.

OSNIVAČ WikiLeaksa Julian Assange optužio je britansku izdavačku kuću Canongate za povredu ugovora, nakon što su ovi ipak odlučili danas u prodaju pustiti njegovu neautoriziranu biografiju.

Assange tvrdi kakao je to nedovršeni i apsolutno nekontrolirani uradak, i da izdavač samo želi profitirati od objave nacrta punog grešaka. “Motivi ove neautorizirane objave nemaju nikakve veze sa slobodom informacija. Riječ je o dobrom starom oportunizmu i dvoličnosti – varanju ljudi kako bi se zaradio koji dolar.”

Kazao je kako je Canongate povrijedio i ugovor, ali i prekršio osobna uvjerenja koja je dao Assangeu da neće objaviti biografiju bez njegovog dopuštenja. Međutim, iz Canon gate poručuju kako nema govora o kršenju ugovora i falsifikaciji, s obzirom na to da mu je honorar uplaćen još unaprijed, te da je dugo radio s “ghostwriterom”. Navodno se kasnije želio povući iz dogovora, ali nije mogao vratiti novac.

“Ne slažemo se s Julianovom procjenom knjige. Vjerujemo da ona objašnjava kakav je čovjek i kakav je njegov rad. Uostalom, svaki memoari su vrsta prostitucije”, poručili su izdavači iz Canongatea.

U knjizi će navodno biti i detalji o njegovim seksualnim odnosima s dvjema Šveđankama koje su ga potom optužile za napastovanje.

http://www.index.hr/images2/assange_sudjenje_afp.jpg

Be Sociable, Share!