Det är något med Julian Assange-affären som luktar unket

Idag så kan man läsa om Julian Assanges tal från Ecuadors ambassad i London till den församlade världspressen.

”Han talade om en värld där journalister hukar under hotet av att åtalas för det de skriver och riktade också en särskild uppmaning till USA om att släppa Bradley Manning, soldaten som greps i maj 2010 misstänkt för att ha läckt hemlig information till Wikileaks och som suttit fängslad efter två år utan rättegång.” (DN)

När man talar om Julian Assange och med vanligt folk som är så där lagom ointresserade som många är av att tränga in i en historia, en affär på djupet bortom braskande rubriker så verkar många tycka att det verkligen är något med Julian Assange-affären som luktar unket. Jag är den första att hålla med om det, det ÄR verkligen något unket över det hela.

Fast, det finns ju ett men förståss, det där ”unkna” kanske inte riktigt består av vad många människor under pressens ordinära ställningstagande i fallet tror att det gör.

Läs gärna journalisterna Helene Bergman & Anders Carlgren’s tänkvärda debattartikel om saken

”Fallet Assange ett hot mot den svenska rättsstaten” (DN)

”Vi två journalister, med många decenniers erfarenhet av press, radio och tv både i Sverige och utomlands, finner med ökande förskräckelse hur okritisk och partisk till förmån för det politiska etablissemanget journalistiken i fallet Assange är.”

 

Det är inte bara dessa två journalister som levererar tänkvärda synpunkter på Assange-affären, läs gärna även vad Henrik Alexandersson skriver om saken.

Vad Assange-affären egentligen handlar om

”På ytan har Assange-affären allt: geopolitik; sex; gigantiska egon; fyrkantiga åklagare; omdömeslösa advokater; en stressad svensk regering; en brittisk regering som är pressad från flera håll; en amerikansk administration som är besatt av sin egen säkerhetsnoja; militär- och säkerhetsindustrin; mörka hemligheter.”

http://blogg.idg.se/freedom/2012/08/19/det-ar-nagot-med-julian-assange-affaren-som-luktar-unket/

Be Sociable, Share!