Assange: Jag är ingen våldtäktsman

Wikileaks grundare Julian Assange varnades att den amerikanska regeringen var ute efter att sätta dit honom. De uppgifterna publiceras i en nyutkommen självbiografi som huvudpersonen själv försökte stoppa.

I biografin ”Julian Assange: The unauthorised autobiography” medger Assange att han haft sex med då båda svenska kvinnorna som därefter anklagade honom för sexuella övergrepp. Han menar i boken att anklagelserna är en del av USA:s regeringen försök att lura honom i en fälla.

Förlaget Canongate Books valde att publicera boken trots Julian Assanges försök att bryta avtalet efter att ha läst det första utkastet av självbiografin.

Grundaren till Wikileaks ska i boken ge sin version av vad som hände när han träffade de svenska kvinnorna, som han kallar A och W, i samband med att Wikileaks släppte känsliga dokument om USA-administrationen.

”Jag våldtog aldrig de här kvinnorna och jag kan inte se något som hände mellan oss som kan få dem att uppfatta det så, förutom ondska i efterhand. Den enda möjliga förklaringen är att de tillsammans hade en gemensam plan att snärja in mig i något. Eller så är allting ett ända stort missförstånd som förstorades upp av dem” säger Assange i boken.

”Jag kan måhända vara ett chauvinistiskt svin av något slag men jag är ingen våldtäktsman. Och bara en förvrängd tolkning av sexualpolitik skulle kunna få mig att framstå som en. De hade båda sex med mig frivilligt och hade inga problem med att umgås med mig efteråt. Det är allt.”

Julian Assange avslöjar även i boken hur den amerikanska regeringen övervägde att gillra en fälla åt honom, allt enligt en källa i en icke namngiven underrättelseorganisation. Enligt källan fanns planer på att plantera narkotika eller barnpornografi hos Assange.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/assange-jag-ar-ingen-valdtaktsman_6490238.svd#after-ad

Be Sociable, Share!